هر فصلی رنگ و لعاب خودش را دارد. فصل پاییز و زمستان،فصل میوه ی انار است. ولی خواص این میوه ی خوشمزه، ما را در دیگر فصول سال نیز نیازمند آن می کند. از این رو ، امروزه خرید و فروش دانه انار فریز شده، یکی از مشاغلی است که در بازارهای ایران و جهان یافت می شود.می توان گفت: خرید و فروش آن با توجه به اینکه ایران جزو صادرکنندگان مدعی در سطح جهان است، می توان درآمد خوبی برای کشور و مردم فراهم آورد.پس بهتر است بیشتر با این میوه ی پاییزی آشنا شویم.
شب یلدا
از جمله میوه هایی که روی سفره ی شب یلدا وجود دارد، انار است.انار علاوه بر زیبایی و خواص بسیاری که دارد ،دارای طعم متفاوتی است، که کمتر کسی است ،تاب مقاومت در برابر خوردنش را دارد.
طبع انار سرد است. پزشکان معتقدند برای کسانی که طبع سردی دارند، خوردن زیاد انار، مخصوصا انار ترش، توصیه نمی شود. بهتر است قبل از مصرف با چیزهایی مانند نمک و گلپر،که طبع گرمی دارند مخلوط شده، و سردی انار را بگیرد؛ سپس مصرف شود.
کاشت انار
سه روش مختلف برای کاشت انار وجود دارد:
- کاشت انار با بذر،
- کاشت انار با قلمه،
- کاشت انار با نهال
هنگام رسیدن پوست بیرونی انار نرم می شود و تحت فشار ملایم خراشیده می شود. شکل تغییر می کند و طرفین کمی مربع می شوند. از طرفین صاف به نظر می رسد. همانطور که دانه ها به حداکثر میزان آبمیوه خود می رسند ، به دیواره بیرونی فشار می آورند و باعث صاف شدن کناره ها می شوند. رنگ انار از بیرون به رنگ قرمز تیره در می آید. قبل از رسیدن ، پوست سفت و محکم است و نمی توان آن را به راحتی خراشید.
میوه انار نارس به شکل گرد شبیه به سیب است. هنگامی که میوه هنگام ضربه زدن صدای فلزی ایجاد می کند ، آماده برداشت در نظر گرفته می شود. اگر میوه بیش از حد بالغ شود ، در صورت بارندگی تمایل به ترک خوردن دارد. هنگامی که انار چیده می شود ، رسیدن آن متوقف می شود اما طعم بیشتری در انبار ایجاد می کند.
برای فریز کردن انار، باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
قبل از اینکه انار را وارد دستگاه دان کردن بکنید، ابتدا باید از سلامت انار مطمئن شوید. در اینجا ، معیارهای یک انار خوب را برای شما شرح می دهیم:
- پوست انار بدون شکستگی، نازک و بدون لکه باشد
- انار را پر و دایره ای شکل انتخاب کنید
- دقت کنید انار کاملا رسیده باشد
- دانه های انار باید از وزنی سنگین و رنگ و بوی تازه داشته باشد
- در قسمت بالای انار یا همون تاج انار نباید هیچگونه کپک زدگی باشد
- انارها هرچقدر تیره تر باشد بهتر است
نکته: وقتی دانه انار فریز شده را از یخچال بیرون آوردید و یخ زدایی کردید، آن را دوباره فریز نکنید و حتما در همان روز استفاده کنید. با فریز کردن آنها روی یک سینی ، وقتی آنها را در یک کیسه فریز قرار می دهید ، کمتر احتمال دارد همه آنها با هم جمع شوند. این به ویژه در صورتی مفید است که فقط به یک قاشق کوچک دانه نیاز داشته باشید.
دانه های فریز شده را ازکجا می توان تهیه کرد؟
با سرزدن به اینترنت و سایتهای مختلف، نام بسیاری از از شرکت ها را می یابید که دانه های انار را در معرض خرید و فروش، قرار داده اند.